دانلود مقاله نقشه کشی صنعتی در محیط

Word 56 KB 7608 28
مشخص نشده مشخص نشده نقشه برداری - نقشه کشی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نقشه کشی صنعتی در محیط Drawing

    اهداف این فصل

    در تمرین عملی این فصل چگونگی تهیه نقشه های دو بعدی از تنادهای مختلف یک قطعه را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این اضافه کردن جزئیاتی از نظیر اندازه گیریها، تلرانس گذاریهای هندسی و دیگر نمادهای متداول در نقشه کشی صنعتی را به این نقشه ها خواهید آموخت.

    قطعه ای که در تمرین عملی این فصل با‌ آن کار می کنیم همان قطعه ماشینکاری شده است که در بخش قبل مدل سازی کردید. نکته ای که قبل از شروع به کار باید یادآوری کنیم ارتباط مستقیم محیطهای Part، Drawing و Assembly است. به این ترتیب برای اندازه گیری نقشه های دو بعدی از همان اندازه گیریهای مدل سه بعدی در محیط Part یا Assembly استفاده می کنیم و هر تغییر در هر یک از محیطها در دیگران نیز مستقیماً انعکاس می یابد.

    ابزار و دستوراتی که در تمرین عملی استفاده می کنیم بیشتر متعلق به نوار ابزارهای Drawing و Annotation می باشند پس بهتر است قبل از شروع کار با انتخاب View، Toolbars آنها را فعال کنید.

     

    1-6) تمرین عملی

    1-6) باز کردن یک پرونده جدید از نوع Drawing

    1)File، New، Draw.

    2) در کادر بازشده گزینه Standard Format را انتخاب کنید و سپس قالب بندی استاندارد D-Landscape را انتخاب کنید سپس دکمه OK را کلیک کنید تا برگه ای جدید با قالب بندی انتخاب شده باز شود.

     1. 6

    3) در مکانی دلخواه از برگه باز شده کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید.

    4) در کادر بازشده (با نام Sheer Setup) در قسمت Type Projection نوع چیدمان نماهای اصلی (بالا، راست، جلو) را Third angle انتخاب کنید. در این نوع چیدمان نمای جلو از قطعه در گوشه پایینی و سمت چپ نقشه قرار می گیرد. در حالی که در نوع First angle نمای جلو در گوشه بالایی سمت چپ قرار می گیرد.

    5) دکمه OK را کلیک کنید.

    نکته: در این بخش از سیستم استاندارد ANSI و واحد اینچ برای واحد طول استفاده می شود. پس توصیه می شود قبل از شروه کار تنظیمات مربوطه را انجام دهید.

    6) در زیر نمای عمومی از برگه ای از نوع D-Landscape را مشاهده می کنید.

    هر برگه از دو لایه جلویی و عقبی (Front Layer, Back Layer) تشکیل شده است. نقشه هایی که از نماهای مخحتلف یک قطعه تهیه می شود برروی لایه جلویی ایجاد می شوند. ولی جزئیات مربوط به قالب بندی برگه در لایه عقبی که اصطلاحاً قالب بندی برگه (Sheet Format Layer) خوانده می شود ذخیره می شود و برای هر گونه ویرایش قالب بندی برگه باید این لایه را بالا آورد. برای بالا آوردن این لایه باید برروی برگه کلیک راست کرد و گزینه Edit Sheet Format را انتخاب کنید.  3. 6

    2-6) ویرایش قالب بندی برگه

    1) به وسیله دستور Zoom to area و یا Zoom In/Out (هر دوی این دستور در ذیل گزینه Modify از منوی View موجود می باشند و در نوار ابزار View نیز به وسیله آیکون های شبیه ذره بین مشخص شده اند. جدولی که در گوشه پایینی و سمت راست نقشه وجود دارد را بزرگ کنید.

     4. 6

    2) برروی برگه کلیک راست کنید و از منوی باز شده گزینه Edit Sheet Format را انتخاب کنید. بدین ترتیب لایه عقبی برگه بالا آورده می شود و این لایه که تا به حال فقط خواندنی بود، آماده ویرایش می گردد و می توانید متون و یا خطوط دلخواه را به آن بیفزایید و یا از آن حذف کنید.

    3) برای مثال برروی عبارت COMPANY NAME دوبار پشت سر هم کلیک کنید و نام شرکتی که در آن فعالیت دارید را وارد کنید و پس از اتمام کار برروی مکانی دلخواه در برگه کلیک کنید.

     5. 6

    4) آیکون دستور Text را در نوار ابزار Annotation کلیک کنید و یا Insert، Annotations، Notes را انتخاب کنید.

    5) در ناحیه خالی که در زیر نام شرکت وجود دارد کلیک کنید (این ناحیه با نام TITLE مشخص شده است) و نام قطعه ای که قصد دارید از آن نقشه تهیه کنید را وارد کنیدا برای مثال در این تمرین عملی عنوان Machined block که در واقع نام پرونده همان قطعه ماشینکاری شده بخش 4 می باشد را وارد کنید.

    6) می توانید با غیرفعال نمودن گزینه Use Document Font و کلیک کردن دکمه Font در کادر باز شده (با نام Note) نوع قلم و اندازه آن را برای متنی که می خواهید وارد کنید تغییر دهید.

    7) پس از وارد کردن متن دکمه OK را در کادر Note کلیک کنید.

     6. 6

     

    3-6) برگشت به لایه جلویی برگه

    1) اکنون یکبار برروی مکانی دلخواه در برگه کلیک راست کنید و گزینه Edit Sheet را انتخاب کنید.

    2) بدین ترتیب لایه جلوئی دوباره بالا آورده می شود و لایه قالب بندی (عقبی) به جای اصلی خود برمی گردد و در حالت فقط خواندنی (Read Only) قرار می گیرد.

    4-6) وارد نمودن قطعه ازر محیط Part به داخل محیط Drawing

    1) File، Open، Machined block را انتخاب کنید تا پرونده مربوطه به قطعه ای که در بخش 4 مدل سازی نمودید باز شود.

    2) Window، Tile Horizontaly را انتخاب کنید تا پنجره مربوط به محیط Drawing و پنجره محیط Part با هم در یک صفحه تصویر نمایش داده شوند.

     7. 6

    3) به وسیله تکنیک کشیدن و رها کردن (drang and drop) که قبلاً بارها انجام داده اید، به وسیله ماوس نام قطعه داخل محیط Part را از نمودار درختی انتخاب کرده و پس از کشیدن در داخل محیط Drawing  راها سازید.

    بدین ترتیب نرم افزار به طور خودکار سه نمای اصلی از قطعه (جلو، بالا، راست) را در محیط Drawing برروی برگه بازشده ایجاد می کند. با توجه به آنکه نوع چیدمان نماها را Third Angle انتخاب نمودید. مشاهده می کنید که نمای جلو از قطعه در گوشه پایین سمت چپ برگه جای می گیرد و نمای بالا و راست به ترتیب در بالا و سمت راست نمای جلو قرار می گیرند.

     8. 6

    4) توجه داشته باشید که نمای بالا و راست با نمای جلو تراز می گردند و کاملاً به آن متصلند به طوری که وقتی نمای جلو را حرکت دهید دو نمای دیگر نیز به گونه ای حرکت می کنند که دوباره با آن تراز گردند.

    5) نمای راست تنها می تواند به سمت چپ و یا راست حرکت کند و به همین ترتیب نمای بالا نیز تنها می تواند به سمت بالا و یا پایین حرکت داده شود.

    6) در مراحل بعدی چگونگی تغییر این محدودیتها و وابستگیها را خواهید آموخت.

     9. 6

    5-6) ایجاد نمای ایزومتریک به وسیله دستورNamed View

    1) آیکون دستور Named View را در نوار ابزار Drawing کلیک کنید و یا Inser، Drawing Views، Named View را انتخاب کنید.

    2) برروی یکی از کادرهای مستطیل ی که به دور از هر یک از نماها موجود می باشد کلیک کنید.

    3) بدین ترتیب کادر کنترل خصوصیات دستور Named View  ظاهر می گردد.

    4) در کادر باز شده در قسمت View Orientation گزینه Isometric را انتخال کنید.

    5) بدین ترتیب نمای ایزومتریک از قطعه تولید می شود و می توانید آن را در مکان دلخواه قرار دهید. به همین ترتیب می توانید دیگر نماهای فرعی (چپ، پایین، تریمتریک، دیمتریک، عقب) از قطعه را به وسیله دستور Named View تولید کنید. (مطابق  13. 6)

     10. 6

     11. 6

     12. 6

    6-6) تغییر مقیاس بزرگنمایی نماها

    1) برروی کادر مستطیل ی که در اطراف نمای ایزومتریک موجود می باشد کلیک نمایید تا سبزرنگ گردد.

    2) بدین ترتیب کادر Named View بار دیگر در سمت چپ تصویر ظاهر می گردد.

    3) در کادر بازشده قسمت Custom Scale را فعال کنید و مقیاس 1:1 را به مقیاس 1:2 تغییر دهید. بدین ترتیب نمای انتخاب شده به اندازه  اندازه پیشین خود درمی آید.

     13. 6

    4) اگر می خواهید به یکباره مقیاس بزرگنمایی کلیه نماهای موجود را تغییر دهید می توانید برروی برگه کلیک راست کرده و گزینه Properties را از منوی بازشده انتخاب کنید. سپس در کادری که باز می گردد در قسمت Scale مقیاس بزرگنمایی را تغییر دهید. این کادر که در  14. 6 نشان داده شده است همان کادری است که در ابتدای بخش آن را ظاهر ساختید.

     14. 6

    7-6) حرکت نمادها

    1) برای حرکت دادن هر یک از نماها ابتدا کادر اطراف هر یک از آنها را انتخاب کرده و سپس نشانگر ماوس را برروی کادر انتخاب شده حرکت دهید تا به صورت این نماد تغییر  دهد. به محض آنکه نشانگر ماوس تغییر  داد می توانید نمای مورد نظر را جا به جا کنید.

    البته همان طور که گفتیم با تغییر مکان جلو، دو نمای دیگر نیز به گونه یا حرکت داده می شود که با آن همتراز گردند.

     15. 6

    2) اما با حرکت دادن نماهای راست و یا بالا دیگر نماها تغییر مکان داده نمی شوند. ضمن اینکه این نماها تنها می توانند در راستای خط فرضی که آنها را به نمای جلو متصل می کند حرکت کنند.

     16. 6

    البته این محدودیتها و وابستگیها بین نماها را می توان از بین برد. در مرحله بعد چگونگی این کار توضیح داده شده است.

    8-6) شکستن قیود بین نماها

    1) برروی کادر مستطیل  دور نمای بالا (Top) کلیک راست کنید و در ذیل گزینه (Alignment از منوی باز شده، گزینه Break Alignment انتخاب کنید.

    2) بدین ترتیب دیگر می توانید نمای بالا در هر جهت دلخواه حرکت دهید زیرا قید همترازی که قبلاً بین این نما و نمای جلو برقرار بود شکسته شده است. در این حالت اگر نمای جلو را حرکت دهید دیگر نمای بالا به همراه آن حرکت داده می شود.

     17. 6

    برای اینکه دوباره قید همترازی بین نمای بالا و جلو برقرار سازید و برروی کادر اطراف آن کلیک راست کنید و در ذیل گزینه Alignment از منوی باز شده گزینه Default Alignment را انتخاب کنید.

    9-6) ایجاد یک نمای موضعی

    1) گاهی در نقشه ها لازم می شود که جزئی از یک نما را در مقیاسی بزرگتر نمایش داد. به نمایی که در آن برروی جزئی از یک ترسیم تمرکز می شود اصطلاحاً نمای موضعی (Detail View) گفته می شود. برای ایجاد این نوع نما دستوری با نام Detail View پیش بینی شده است. آیکون این دستور در نوار ابزار Drawing موجود می باشد. در زیر با یک مثال چگونگی ایجاد نمای موضعی توضیح داده شده است.

     18. 6

    2) مطابق با  19-6 به وسیله Circle دایره ای برروی نمای بالا از قطعه رسم کنید.

     19. 6

    3) حال آیکون دستور Detail View را در نوار ابزار Drawing کلیک کنید و یا Insert، Drawing Views، Detail View را انتخاب کنیدو بدین ترتیب نمای موضعی به طور خودکار ایجاد شده و می توانید آن را در سمت چپ نمای بالا قرار دهید.

     20. 6

    اگر کادر اطراف نمای موضعی ایجاد شده را انتخاب کنید کادر کنترل خصوصیات Detail View در سمت چپ تصویر ظاهر می گردد. در این کادر می توانید با انتخاب گزینه Full Outline دایره ای که در ابتدا برای ایجاد نما رسم کردید را در دور نمای تولید شده ظاهر کنید. همچنین با انتخاب گزینه Custom Scale می توانید مقیاس بزرگنمایی نما را نیز تغییر دهید. برای مثال با تغییر مقیاس 1:1 به 2:1 می توانید اندازه نمای موضعی را دو برابر کنید.

     22. 6                                         21. 6

    10-6) ایجاد یک نمای تصویر شده

    1) به وسیله دستور Project View می توانید هر یک از نمادها را در جهات مختلف تصویر کرد. آیکون این دستور در نوار ابزار Drawing موجود است. در زیر برای نمونه یک نمای تصویر شده از نمای جلو را ایجاد می کنیم.

     23. 6

    2) ابتدا کادر مستطیل  دور نمای جلو را انتخاب کنید.

     24. 6

    3) سپس آیکون Project View را کلیک و یا Inset، Drawing View، Project View را برگزینید. بدین ترتیب پیش نمایش نمای تصویر شده به نشانگر ماوس متصل می شود و با حرکت دادن آن ماوس می توانید نمای تصویر شده را از جهات مختلف ببینید. در زیر نمای تصویر شده از سمت چپ نمای جلو تهیه شده است.

    4) نمای تصویر شده همواره با نمایی که مولد آن بوده است همتراز خواهد بود.

     25. 6

    11-6) ایجاد یک نمای کمکی

    1) یک نمای کمکی شبیه نمای تصویر شده است با این تفاوت که این نما می تواند عمود بر هر لبه انتخاب شده از یک نمای اصلی (جلو، عقب، راست) ایجاد شود. در واقع این نمای تصویری که ناظری عمود بر لبه انتخاب شده مشاهده می کند را ایجاد می نماید. دستور مربوط به ایجاد نمای کمکی Auxilliary View نام دارد که آیکون آن در نوار ابزار Drawing می باشد.

     26. 6

    2) برای مثال لبه زاویه دار نمای جلو را انتخاب کنید.

     27. 6

    3) آیکون دستور Auxilliary View را کلیک کنید و یا Insert، Drawing View، Auxilliary را انتخاب کنید.

    4) به این ترتیب نرم افزار نمایی از دید ناظری عمود بر لبه انتخاب شده ایجاد می نماید، نمای ایجاد شده با خطی عمود بر لبه انتخاب شده همتراز می گردد.

     28. 6

    12-6) ایجاد نما از یک مقطع برش یافته

    یکی از نماهای متداول در نقشه کشی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد نماهایی است که از یک مقطع برش یافته از مدل تهیه می شود. به این نماها اصطلاحاً نماهای برشی (Section View) گفته می شود. برای ایجاد این چنین نماهایی دستوری با نام Section View موجود می باشد که آیکون آن در نوار ابزار Drawing موجود می باشد. در زیر مثالی در این رابطه آورده شده است.

     29. 6

    1) به وسیله دستور Line خطی مطابق  30. 6 برروی نمای راست رسم کنید به طوری که دقیقاً از مرکز یکی از سوراخهای خزینه ها عبور کند.

     30. 6

    2) آیکون دستور Section View را انتخاب کنید و یا Insert، Drawing View> Section را انتخاب نمایید.

    3) بدین ترتیب پیش نمایشی از نمای برشی به نشانگی ماوس متصل می گردد. با حرکت دادن ماوس به سمت راست، نمای ایجاد شده را در سمت راست از نمای راست قرار دهید. نمای برشی به طور خودکار هاشور زده می شود.

    4) اگر بخواهید می توانید جهت دید نمای برشی را تغییر دهید. برای این کار برروی کادر اطراف نمای برشی کلیک کنید تا پنجره Section View ظاهر شود. در این پنجره Flip directions را کلیک کند تا جهت دید نمای برشی تغییر کند.

     31. 6                                        32. 6

    13-6) ظاهر ساختن خطوط پنهان در یک نما

    1) کادر نمای جلو را انتخاب کنید

    2) آیکون دستور Hidden In Gray را در نوار ابزار View کلیک و یا View، Display، Hidden In Gray را برگزینید.

    3) بدین ترتیب خطوط پنهانی که در نمای جلو دیده نمی شود ظاهر می گردند.

     33. 6

     34. 6

    14-6) ایجاد نمایی از پیکربندی دوم

    اگر به یاد داشته باشید در فصل 13 پیگربندی دیگری علاوه بر پیکربندی پیش فرض با نام GUTAWAY ایجاد نمودیم که در آن قطعه ماشینکاری شده برش خورده بود. در این قسمت می خواهیم ایزومتریک این پیکربندی را نیز ایجاد نماییم.

    1) آیکون دستور Named View را کلیک و یا Insert، Drawing Views، Named View را انتخاب کنید.

    2) کادر یکی از نماها را انتخاب کنید تا پنجره کنترل خصوصیات دستور Named View ظاهر می شود. در این پنجره در قسمت View Orientation گزینه ایزومتریک را انتخاب کنید. و مقیاس را نیز نسبت به 1:2 تعیین کنید.

    3) نمای ایزومتریک ایجاد شده را در زیر نمای ایزومتریکی که قبلاً ایجاد نموده بودید قرار دهید.

     36. 6                          35. 6

    4) حال برروی کادر نمای ایزومتریکی که ایجاد کردید کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید.

    5) حال در کادر مکالمه بازشده در قسمت Configuration information به جای پیکربندی Default (پیش فرض) پیکربندی (CUTAWAY VIEW) را انتخاب و دکمه OK را کلیک کنید. بدین ترتیب نمای پیکربندی دوم ایجاد می شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

در تمرين عملي اين فصل چگونگي تهيه نقشه هاي دو بعدي از تنادهاي مختلف يک قطعه را تجربه خواهيد کرد. علاوه بر اين اضافه کردن جزئياتي از نظير اندازه گيريها، تلرانس گذاريهاي هندسي و ديگر نمادهاي متداول در نقشه کشي صنعتي را به اين نقشه ها خواهيد آموخت. قطع

در این قسمت قصد داریم به بررسی نقشه کشی صنعتی، یکی از درسهای مهندسی صنایع که بطور غیرمستقیم با این رشته درارتباط است بپردازیم . امیدواریم در پایان این قسمت شما با مطالب زیرآشنا شده باشید: 1-تاریخچه نقشه کشی صنعتی 2- نقشه کشی صنعتی ،استانداردهای آن و جایگاه آن در صنعت 3- سر فصل های درس نقشه کشی صنعتی برای رشته مهندسی صنایع 4- معرفی کتاب های نقشه کشی صنعتی 5- معرفی نرم افزارهای ...

مقدمه تاریخ بشریت ، حاکی از تلاش بی وقفه آدمی برای تسلط و بهره وری از مادر طبیعت بوده است . وی با اتکا به قدرتهای خدادادای ، عقل ، خرد و خلاقیت همچنین دستانی ماهر همواره تلاش نموده است تا طبیعت سرکش و قدرتمند را مهار نماید و برای تداوم بقای خویش مورد بهره برداری قرار دهد . او سالیان درازی را در غارها و با حداقل امکانات و ابزار گذراند . ضروریات و الزمات محیطی ، جمعی و فردی کم کم ...

شرکت آرمين فلز يکتا در سال 1354 به نام شرکت تراشکار و قالبسازي سعيدي و شکا با هدف توسعه صنايع مادرکه عمده ترين آن صنعت قالبسازي مي باشد، تاسيس گرديد. عمده فعاليتهاي شرکت از بدو تاسيس ساخت انواع قالبهاي اکستروژن و دستگاههاي صنعتي خاص بوده و سپس با کس

ارگونومی بعنوان رشته ای از علوم که با بدست آوردن بهترین ارتباط میان کارگران و محیط کاری شان ، مرتبط است تعریف میشود . ارگونومی با ارزیابی قابلیتها و محدودیتهای انسان (بیومکانیک و آنتروپومتری ) ، استرسهای کاری و محیطی (فیزیولوژی کار و روانشناسی صنعتی ) ، نیروهای استاتیک و دینامیک روی بدن انسان (بیومکانیک )، احتیاط (روانشناسی صنعتی ) ، خستگی (فیزیولوژی کار و روانشناسی صنعتی )، ...

شامل: طراحی قطعات مونتاژ قطعات طراحی سطوح نقشه کشی شبیه سازی ورق کاری طراحی سازه قالب سازی ماشین کاری تهویه مطبوع ایجاد روابط ریاضی برنامه نویسی لوله کشی مدیریت پروژه ها مدیریت کارخانجات و ... برای آشنائی بیشتر با قابلیت های نرم افزار باید ابتدا با محیط های این نرم افزار آشنا شوید: محیطهای نرم افزار CATIA V.5 را میتوان به دسته بندیهای اصلی زیر تقسیم نمود : Mechanical Design ...

1- طرح مسئله امروزه مطالعات مناطق ويژه اکولوژيک از اساسي ترين بخش مطالعات علمي، پژوهشي در کشورهاي مختلف دنيا است. مطالعه سيستماتيک منطق ويژه اکولوژيک گرچه بر مبناي مدلي است که در آن ناهنجاري هاي محطي برپايه اصول سينوپتيکي مورد مطالعه قرار مي گيرد ول

از روزگاران گذشته تا کنون، فرش ایرانی آیینه تمام نمایی فرهنگ و هنر اصیل ایران بوده است این هنر و صنعت با همه زیبائیها و ظرافت طرح، بافت و رنگ، انچنان در عرصه جهانی شناخته شده دارای اعتبار است که هم به عنوان سمبل هنر ایران شناخته شده و هم اولین کالای صادراتی غیر نفتی کشور به شمار می رود. برای حفظ این موقعیت و ارتقاء آن باید دست اندرکاران تولید فرش به موارد اساسی تولید توجه ...

چرا GIS ؟ نخستین پرسشی که ممکن است برای هر فرد در مواجهه با GIS مطرح شود این سوال است که چرا از GIS استفاده می کنیم؟ در پاسخ باید GIS مجموعه ای است از امکانات و قابلیت های ویرایشی و بروزرسانی سریع داده ها که روش های سنتی فقد آن هستند. اگر محاسبه مسیر دو شهر را بر روی نقشه خطی، یک کارکرد ساده GIS بنامیم، باید اعتراف کنیم که انجام محاسبات سریع، هم زمان و پیچیده پارامترهای مختلف، ...

تعیین موقعیت نسبی نقاط واقع در سطح زمین و یا نزدیک به آن هدف اصلی نقشه‌برداری است. از این تعریف ساده چنین استنتاج می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می گیرد (سنجش های نجومی و نقشه برداری ماهواره ای). مختصات مطلوب می تواند مختصات دکارتی Z,Y,X و یا مختصات عرض و طول جغرافیایی باشد. معمولاً عملیات نقشه برداری ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول