دانلود مقاله سازمان های نوین

Word 50 KB 5384 17
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه :

    مدل سنتی سازمان یا به عبارتی گروه های بزرگ کارکنان که وظایف تخصصی را با هماهنگی متمرکز انجام می دهند، در سال های زیادی از قرن بیستم، از نظر اقتصادی قابل قبول بود. ولی امروزه این نوع سازمان ها اعتبار و سودمندی چندانی ندارد، زیرا بسیار پرهزینه هستند و از کاربری لازم نیز بی بهره اند. سازمان های جدید دیگر در بند هرم های سلسله مراتبی نیستند که در قله آن مدیر ارشدی که همه چیز را می داند و همه چیز را    می بیند قلمرو پیرامون را تحت نظر داشته باشد.

    به اعتقاد شوان تایسون، احتمالات بی شماری وجود دارند که اشکال سازمان های مقتدر جریه*** حاصل از بین رفتن لایه ها و سلسله مراتب هاست.

    آنچه درآینده به وفور دیده خواهد شد، اشکال سازمانی هستند که ساختارشان مبتنی بر تشریک مساعی واحدهای مستقل بنا می شود.

     

     

    (محمدعلی حسین نژاد، 1381)

     

     

    چارلز هندی[1] در کتاب «عصر بی خردی[2]» می گوید که در اینده گردش کار سازمان ها دچار تحولات و تغییرات عمیقی خواهد شد. به عقیده او سازمان ها در حال تبدیل از سازمان های کار فشرده به ساختارهای جدید که بر پایه دانش استوار است، می باشند. هندی پیدایش سه نوع سازمان را در آینده پیش بینی کرده که عبارتند از :

    الف) سازمان شامروک یا شبدری

    هندی می گوید این نوع سازمان دارای سه لایه مرتبط و به یکدیگر پیوسته می باشد که از سه گروه کاملا مشخص و متمایز از کارکنان تشکیل می گردد و هر گروه اهداف و انتظارات خاص خود را از سازمان دارد. این سه لایه عبارت می باشند از :

    الف -1- کارکنان هسته ای[3]

    این گروه سلسله اعصاب سازمان هستند و برای سازمان دارای اهمیت حیاتی می باشند. هم دارای تخصص های خاص بوده و هم تخصص های عام و کلی را دارند که سازمان اداره و فن آوری را که جایگزین قسمت اعظم نیروی کار شده، کنترل می نمایند.

    کارکنان هسته ای وفاداری زیادی نسبت به سازمان دارند، از مهارت و انعطاف پذیری قابل توجهی برخوردارند، اغلب در کسوب مربی، مشاور و تسهیل کننده فعالیت ها        می باشد تا در مقام مدیر یا مدیر عامل و امثال آن.

    (دکتر سیدرضا سید جوادین، 1382)

    الف – 2- کارکنان قراردادی

    این کارکنان بر اساس قرارداد و بر پایه حقوق مشخص متعهد به انجام کاری خاص        می شوند و پرداخت به آنها بر اساس نتایج کار خواهد بود تا زمان مصروفه.

    امتیاز این لایه سازمان این است که سازمان ها و شرکت ها فقط در مقابل نتیجه ای که دریافت می کنند پول پرداخت می نمایند و هم اینکه در هنگام تقلیل تقاضا برای کالائی و یاکم شدن منابع تأمین آن کالا طرف قرارداد باید با مشکل درگیر شود تا مدیریت سازمان و شرکت.

    (فرزاد فخیمی، 1379)

    الف – 3- نیروی کار قابل انعطاف[4]

    این لایه شامل افرادی است که تمایلی به کار تمام وقت ندارند، معمولا کارهای متفاوتی انجام می دهند، متعهد به کار یا احتمالا یک گروه کاری اند ولی تعهد قوی نسبت به خود سازمان و یا مفهوم یک حرفه برای خود ندارند ولی سازمان را قادر می سازند که به تغییرات غیر قابل پیش بینی پاسخگو باشند و در برآوردن نیاز و تقاضای مشتریان به موقع اقدام نمایند.

    به هر حال «سازمان شامروک» در حالی که از نظر کارکنان رسمی بسیار کوچک است دارای بازده زیادی می باشد و می توان آن را بر اساس یک بوروکراسی کوچک و یا مدیریت مدرن سازماندهی کرد.                           (سید رضا سید جوادین، 1382)

    ب ) سازمان فدرال یا شبکه ای[5]

    فدرالیسم عبارت است از گروه های مستقلی که تحت یک پرچم واحد به هم می پیوندند و دارای برخی جنبه های هویتی مشترک هستند. فدرالیسم به دنبال بزرگ شدن از طریق کوچک نگه داشتن، یا حداقل حفظ استقلال، از طریق پیوستن به یکدیگر به صورت اختیاری و در جهت مشارکت است.

    سازمان شبکه ای، شبکه ای از سازمان هاست و مرزهای سازمان مختلف، استقلال کاری بالا و برنامه ریزی استراتژیک بوده، هدف های چندگانه مورد توجه است.

    این نوع سازمان از اختیارات سازمان با ساختارهای کوچک و محدود استفاده می نماید، ولی از قدرت و منابع سازمان های بزرگ بهره می برد. سازمان از نوع فدرال بیش ترین توجه را به آینده دارد و همواره کارکنان خود را برای رقابت های فشرده آماده نگه       می دارد.

    (سیدرضا سیدجوادین، 1382)

    ج ) سازمان سه بعدی[6]

    سازمان شامروک و سازمان فدرال در صورت توسعه و تکامل به سازمان دیگری تبدیل می شود که «چارلز هندی» آن را سازمان سه بعدی با سه بعد هوش، اطلاعات و عقیده عنوان کرده است.

    در این نوع سازمان کارمند باید دارای هوش کافی برای حل و فصل مسائل درون و برون سازمانی باشد و مرام خود را اطلاعات کافی مجهز نماید.

    وظیفه مدیر در این گونه سازمان در نقش مربی، مشاور و تسهیل کننده فعالیت ها و امور جاری سازمان می باشد تا برخورد رسمی و ریاست گونه با مشکلاتی که در سازمان پدیدار می شود.

    (فرزاد افخمی، 1379)

    سازمان های مجازی

    امروزه دیدن یک سازمان کار چندان ساده ای نیست. ما شاهد سازمان های گوناگون تجاری، آموزشی و ... هستیم که هر روز گسترده تر می شوند. سازمان ها دارای مرزهای مشخص و نامشخص و چرخه حیات می باشند.

    ویژگی عمده مسائل سازمان های امروزی در بزرگی و وسعت میزان داده ها و اطلاعات است.

    ساختارهای جدید سازمانی با بهره گیری از تکنولوژی اطلاعاتی و تأکید بر بهره وری نیروی انسانی به وجود آمده است. ازجمله این سازمان ها، سازمان مجازی است.

    (فریبا عدلی، 1380)

     

    تعریف سازمان مجازی

    سازمان مجازی سازمانی است که گردآوردن بهترین تخصص ها، نبود مرزبندی های سنتی، برخورداری از قدرت انعطاف و بهره گیری از فرصت های محیطی از ویژگی های آن است.

    (سید مهدی الوانی، 1380)

    فلسفه وجودی سازمان های مجازی

    سازمان های مجازی قواعد خود را بر اصول ویژه ای استوار کرده اند که عبارتند از :

    فلسفه اول : رضایت و کامیابی مشتریان است.

    فلسفه دوم : مهارت و دانایی کارکنان است.

    فلسفه سوم : سازمان مجازی به روحیه عمیق همکای کارکنان با یکدیگر تأکید دارد. (اساس سازمان مجازی)

    -  فلسفه چهارم : آمادگی برای تغییر است، سازمان باید خود را برای بهره گیری از فرصت های نهفته و تغییرات آینده آماده سازد.                   (وفا غفاریان، 1378)

    مهارت کارکنان

    همکاری

    کامیابی مشتری

    آمادگی برای تغییر

     

     

     

     

    نمودار فلسفه وجودی سازمان های مجازی

    ویژگی های سازمان مجازی

    < >مبتنی بر اطلاعات است.غیرمتمرکز است ولی از نظر فن آوری شدیداً متمرکز عمل می کند.انعطاف پذیر، چابک و سریعاً قابل انعطاف است.سرمایه گذاری های آن بهینه بوده و هزینه های سربار در آن حذف می شود.خلاق، پویا، سازگار و همراه با ساختار مجازی مبتنی بر کار گروهی است.تکنولوژی ارتباطات از ویژگی مهم و اصل آن است.مهارت و تخصص کارکنان بالاست.سازمان وجود دارد ولی قبل رؤیت نیست.(احمد تابنده، 1379)

    مشخصات سازمان های مجازی

    < >نداشتن مرز مشخصاستفاده از منابع مشترک (توان مالی نیروی انسانی)غیرمتمرکز بودن از نظر زمانیمتغیر بودن شرکاهمسانی و برابری شرکاارتباط الکترونیکی (پست الکترونیکی، پست صوتی، ویدئو کنفرانس)

    (جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

پورتال‌های سازمانی رویکردی نوین در مدیریت شبکه محور چکیده گسترش کاربردهای فناوری اطلاعات در عرصه فعالیت‎های اقتصادی و اجتماعی سبب ابداع و ارائه راه حل‌ها و راهکارهای مختلف شده ‎است. طبیعی است که هر یک از این روشها و ابزارها، مبتنی بر نیازی خاص و در جهت رفع مشکلات موجود ابداع و به خدمت گرفته شده اند. پورتال‌های سازمانی نیز با در نظر گرفتن نیازهای اطلاعاتی در حوزه مدیریت مبتنی بر ...

مقدمه فناوري‌هاي جديد، دنياي کسب و کار را از اساس دگرگون کرده‌اند. اين فناوري‌ها با ايجاد رشد شتابان در توانمندترين نيروهاي اقتصاد جهان؛ يعني فضاي مجازي و قدرت محاسبه، به جزء لاينفک سازمان‌ها در تمام دنيا تبديل شده‌اند

شرحی بر مدیریت منابع سازمان (بنگاه) ERP 1.1.تاریخچه راه‌حل ERP با وجود برخورداری از ساختار سیستمی و توانمندی در یکپارچه سازی فرایندهای سازمان , یک سیستم جامع صرف نمی‌باشد بلکه عملی ساختن مفاهیم نوین مدیریت , کنترل دقیق عرضه و تقاضا و بهره‌گیری از فاکتورهای موفقیت در بازار را نیز محقق می‌سازد. از این رو به منظور آشنایی با تاریخچه ERP , اشاره به سرگذشت صنعت و تلاشهای جوامع در ...

چکیده: امروزه، آنچه که سازمانها را از هم متمایز می سازد، گذشته از سرمایه، تکنولوژی و مواد اولیه ای که در اختیار دارند، نیروی انسانی، آنهم نیروی انسانی متخصص و کارآمد است که در واقع می توان آنرا مهمترین عامل مؤثر در موفقیت یا شکست سازمانها دانست. یک سازمان نوعی ممکن است که در عین داشتن منابع غنی و صرفاٌ به خاطر نداشتن نیروی انسانی کارآمد، در عرصه کسب و کار حرفی برای گفتن ندارد و ...

مقدمه : با توسعه کامپیوتر و تکنولوژی اطلاعات, یک نوع جدید سازماندهی مطرح گردید که به آن سازمان مجازی گفته می شود (byrnc1993). سازمانهای مجازی شکلهایی از واحدهای سازمانی پراکنده از نظر جغرافیایی, نیمه مستقل (قسمتی مستقل و قسمتی وابسته) و نیمه جاودان (دارای عمر محدود) هستند که عملکرد کلی خودشان را جهت پاسخگویی برروی نیازهای بازار و ظرفیت های تکنولوژی ارتباط اطلاعات بوسیله تطبیق ...

مقدمه پیش گفتار نویسنده مهندسی مجدد سازمانها را می توان از جهات مختلف ، محصول تکامل طبیعی و عملی استراتژیهای کاربردی برخی از رویکردهای مدیریتی اخیر دانست که تأثیر عمده ای بر نحوه نگرش مدیریت و دگرگونی سازمانها داشته است . این رویکردهای جدید شامل « مدیریت کیفیت جامع » ( TQM ) [1] ، « رقابت بر مبنای زمان » ، « تمرکز بر روی مشتریان » و جدیدترین آنها « مهندسی مجدد پردازش ها » ( BPR ...

چکیده سازمان های مجازی مصداق عینی پیشرفت در فناوری اطلاعات آند و بدین وسیله از آنها پشتیبانی می‌کنند. این سازمانها یا واگذاری فعالیتها به سازمانهای مستقل دیگر و تأمین خدمات و کالاها با همکاری واحدهای خارجی از رهگذر اتحاد آنها به وجود آمده‌اند. در این قرن پیشرفتهای فناوری اطلاعات و حرکت به سوی مجازی سازی سازمانها آن چنان جدی است که لحظه‌ای غفلت از آن خسارات جبران ناپذیری را به ...

بخش اول : تعاریف و مفاهیم کارآفرینی این بخش شامل چهار فصل می باشد. در فصل اول با عنوان تعاریف و ویژگیهای کارآفرین/ کارآفرینی ، ابتدا تعاریف کارآفرین و کار آفرینی از محققین و صاحبنظران مختلف آورده شده است. سپس در قسمت بعد انواع کارآفرینی شامل کارآفرین مستقل ، کارآفرین سازمانی و کارآفرینی سازمانی و همچنین مدل های کارآفرینی سازمانی توضیح داده شده است. در قسمت آخر در مورد صفات و ...

فناوري اطلاعات در برگيرنده فهرست گسترده اي از رسانه ها و شيوه هاي ارتباطي نوين است که افراد و سيستم هاي اطلاعاتي را به يکديگر مرتبط مي کند و شامل پست صوتي ، پست الکترونيکي ، کنفرانس ها ، مذاکرات صوتي و تصويري ، اينترنت و شبکه هاي محلي سازمان ها ، تل

بررسي نقش مديريت کيفيت فراگير در آموزش سازمانهاي دانش آفرين اشاره بدون شک در حرکت به سمت جهاني شدن، کيفيت يک عامل تاثيرگذار است. در روند توسعه صنعت و بازرگاني، يکپارچگي اقتصاد جهاني و رشد و اشباع بازار، کيفيت نقش اصلي را ايفا کرده و يکي از

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول