نقش لبنیات در دوران بارداری توصیه های تغذیه ای برای زنان باردار طی سالهای متمادی دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است . سابقاٌ به زنان باردار توصیه می شد که فقط یک مقدار کمی وزن زیاد کنند که منجر به رژیم های کم کالری می شد . در یک زمان دیگر زنان تشویق به خوردن برای دو نفر می شدند که در نتیجه وزن بیش از حد لازم بدست می آوردند . امروز ما نیازهای یک زن باردار را بهتر درک می کنیم و ...

وقتی تصمیم می گیرید از دست چاقی به یک رژیم غذایی پناه ببرید,با انواع رژیمهای روزانه,کم کالری,علمی و تجربی بر خورد می کنید.یکی از پر طرفدارترین این رژیم ها,رژیم های بدون قند هستند که در آنها قند مصرفی روزانه شما با انواع محصولات رژیمی جایگزین شده است.شیرین کننده ها در رژیم های غذایی فقط نقش طعم دهنده را بازی می کنند که یا اصلا انرژی ندارند یا مقدار انرژی آنها بسیار کم است. به ...

زیان های شیرین کننده های مصنوعی حتماً تاکنون با محصولات غذایی که با برچسب بدون قند (sugar free) در بازار فروخته می شوند، برخورد کرده اید. در این محصولات به جای شکر از شیرین کننده های مصنوعی نظیر آسپارتام استفاده می شود. امروزه آسپارتام در بیش از 6 هزار محصول غذایی شامل انواع نوشیدنی، دسر، ماست، آدامس و برخی ویتامین ها که با عنوان کم کالری یا رژیمی فروخته می شوند، استفاده می شود ...

معایب استفاده از میکروویو در تهیه غذا میکروویو که به اشتباه ماکروویو خوانده می شود، از ترکیب دو واژه مایکرو یا میکروMICRO(به معنی کوچک) وویوWAVE (به معنی موج) تشکیل شده است و به معنای امواج با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسیار بالا می باشد. فرکانس چنین امواجی، بین300 مگاهرتز تا چند گیگاهرتز در ثانیه می تواند باشد. بُرد چنین امواجی کوتاه بوده و در حد چند متر است، ولی ...

تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی (1) پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می بخشد، بلکه می تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد. برای مثال، گوشت سفت چنانچه با روش مناسبی طبخ شود، نرم تر می شود و این عمل جویدن و هضم آن را آسان تر می کند. همچنین در عمل پخت تغییراتی در میزان مواد مغذی موجود در ماده غذایی رخ می دهد که این تغییرات بستگی زیادی به روش پخت و ...

تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی (2) در مطلب قبلی در مورد تاثیر روش جوشاندن بر روی مواد غذایی توضیح دادیم . در این مطلب تاثیر سایر روش های حرارت مرطوب ( بخارپز و آرام پز ) و روش حرارت خشک را مورد بررسی قرار می دهیم. بخارپز کردن : در این روش از بخار تولید شده توسط آب جوش برای پخت ماده غذایی استفاده می شود. از آنجا که تماس بین ماده غذایی و آب در این روش کمتر از روش ...

خصوصیات یک کارخانه تولید مواد غذایی انتخاب محل عواملی که باید در انتخاب یک محل برای احداث کارخانه در نظر گرفته شود , بسته به نوع کارخانه متفاوت است. مهم ترین عوامل مشترک در این مورد عبارتند از : 1) وجود مواد اولیه از نوع مناسب وکافی که از نقطه نظر قیمت برای تولید کننده و کارخانه مقرون به صرفه باشد. 2) با توجه به موضوع فعالیت , در دسترس بودن اب از نوع مناسب به میزان کافی. 3) ...

مقدمه : رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامین های محلول در چربی می باشد .ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می شود که فرم های فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می باشند . در طبیعت موادی به نام پیش سازه های ویتامین A وجود دارد که بتاکاروتن از آن جمله است . بتاکاروئن ترکیبی است که در بدن شکسته شده و به ویتامین A تبدیل می شود . چون ویتامین A محلول در چربی ...

دستگاه گوارش چگونگی کارکرد دستگاه گوارش و هضم غذا دستگاه گوارشی با گرفتن غذا ، تخریب مکانیکی ، هضم و جذب و دفع موادی که هضم نشده‌اند انجام وظیفه می‌کند. مواد حاصل از گوارش از طریق گردش خون و لنف به بافتهای بدن حمل می‌شوند. در نهایت این مواد به درون سلولها رفته و در فعالیت آنها شرکت می‌کنند. دستگاه گوارش شامل اندامهای اصلی نظیر دهان ، مری ، روده‌ها و غدد ضمیمه می‌باشند. دهان ...

نونی (NONI)معجزه طبیعت میوه شفابخش ، شگفت انگیز و موهبتی خدادادی: . نونی میوه ای است از درختی بنام مورینداسیتریفولیا (Morinda Citrifolia ) و از خانواده روبیاسه (Rubaiceae )که در میان مردم حاشیه جنوبی اقیانوس آرام ازسابقه ای طولانی برای درمان دردهای گوناگون برخوردار است و از گیاهان وحشی وبومی در جزائر کارائیب ،هاوائی وپولینزی محسوب میشود.مردم پولینزی حداقل 2000 سال است که از نونی ...

ایدز ایدز (به انگلیسی: AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome) به معنی نشانه های نقص ایمنی اکتسابی می‌باشد ،یک بیماری پیشرونده علاج نشدنی و قابل پیشگیری است ،این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام اچ آی وی (Human Immunodeficiency Virus) در بدن میزبان است که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن (معروف به نقص ایمنی یا کمبود ایمنی) انسان می‌گردد که خود زمینه‌ساز بروز عفونت‌های موسوم ...

فصل اول تاریخچه بیمارستان بیمارستان امام خمینی در زمان طاغوت توسط افراد خیر و نیکو از افراد بزرگ شهر دکتر فیروز که پدر او مالکهای شهرستان خمین فیروزآباد که بخشی از خمین است جزء ملک پدرش بود برای شهر خمین قدمی برداشت و به یادگار این بیمارستان را بنا نمود. مردم خیر دیگری نیز نسبت به توان خود به یاری او پرداختند در سال 1355 ساختمان سازی شروع شد و در سال 1357 ساختمان کامل و به بهره ...

خانواده سولاناسه Solanaceae خانواده سولاناسه را در فارسی تحت نام خانواده سیب زمینی می­شناسند. گیاهان زینتی این خانواده عبارتند از فلفل زینتی، داتوره، توتون زینتی و اطلسی. فلفل زینتی وقتی از فلفل زینتی نام می­بریم، فلفل خوراکی در ذهن متبادر می­شود لذا هر دو این گیاهان از خانواده سولاناسه با نام علمی کَپسیکوم هستند و برای کشت در هوای آزاد در فصل تابستان مناسب هستند. فلفل زینتی با ...

عامل سالک : انگل تک سلولی بنام لیشمانیا که در زخمهای پوستی ناشی از این بیماری در انسان ، جوندگان وسگ مبتلا به سالک وجود دارد . هنگام خونخواری پشه خاکی از زخم های سالک ، انگل بداخل بدن پشه خاکی وارد و با نیش این پشه آلوده ، به انسان منتقل میشود . مخزن بیماری : مخزن در نوع شهری انسان است ، سگ و خانواده سگ سانان ( روباه – شغال ) بطور اتفاقی به این بیماری مبتلا میشوند و درنوع مرطوب ...

هپاتیت ب ویروس‌های هپاتیت ب نوعی از ویروس هپاتیت است که در کبد انسان جایگزین شده و تکثیر می‌نمایند مواد تولید شده توسط این ویروس‌ها به گردش خون می‌ریزد. انجام آزمایشات خونی حساس، تکثیر ویروس در بدن را مشخص می‌نماید. کسانی که ویروس هپاتیت ب را به مدت بیش از شش ماه در خون شان داشته باشند ناقل این بیماری هستند. این افراد حال عمومی خوبی دارند و گاهی با انجام آزمایشات نیز اختلالی در ...

تاریخچه: واکسن چیست و چگونه تولید می شود؟ واکسن چیست ؟ موجود زنده ، مانند بدن انسان به خودی خود نیروی مقاومت و غلبه یافتن بر میکروبها را دارد. این حالت را « مصونیت » می نامند. اما در برخی از موارد باید بدن را از خارج کمک کرد ، تا چنین مصونیتی را پیداکند . در بسیاری از بیماری هایی که از ویروس پدید می آیند ، اگر انسان یکبار آن بیماری را بگیرد و خوب بشود دیگر در برابر آن مصونیت ...

علل ریزش مو در انسان پیاز یا فولیکول مو به دو دسته تقسیم میشود : موی کرکی : در سراسر پوست بدن بجز کف دست و پا این نوع مو دیده میشود . موی انتهایی یا ترمینال : در قسمت سر دیده میشود ( بعد از بلوغ جنسی این نوع مو در قسمتهای تناسلی و زیر بغل و همچنین صورت مردان دیده میشود ) این نوع مو زبر و خشن میباشد .رشد مو دارای دورهایی یا سیکلهایی است که شامل : دوره رشد ، دوره انتقالی و دوره ...

کودکانی که اضافه وزن دارند بزرگسالانی می شوند که اضافه وزن دارند . بنابراین در سن بلوغ بیشتر در معرض عوامل تهدید کننده همچون : سکته، حملات قلبی، دیابت نوع (2) ، فشار خون بالا ، سرطان روده بزرگ هستند و هر چه اضافه وزن بیشتر ، احتمال این بیماری ها بیشتر می شود. اضافه وزن در کودکان همچنین موجب اختلالات روانی نیز می شود. مسخره شدن به خاطر هیکلشان موجب از دست دادن اعتماد به نفس و ...

تغییرات قلبی تنفسی که توسط تمرین حاصل می شود، شامل آنهایی است که بیشتر روی دستگاه انتقال اکسیژن اثر می گذارند. انتقال اکسیژن مشتمل بر عوامل بسیاری در سطح گردش خون، تنفس و بافتها بوده که همگی برای یک هدف خاص و آنهم تحویل اکسیژن به عضلات فعال با یکدیگر همکاری می کنند. البته به شرح پاره ای از تغییرات قابل ارائه در شرایط استراحت و سپس به تغییرات اساسی هنگام تمرینات زیر حداکثر و ...

تغذیه نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌‌باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می‌‌سازد و به تندرستی و طول عمر می‌‌انجامد، بلکه با تأثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می‌گردد. تر کیب ...

مقدمه : رژیم غذایی یک ورزشکار باید در یک مطلب اساسی با رژیم غذایی فرد عادی تفاوت داشته باشد ورزشکار علاوه بر احتیاجات زندگی روزمره ، نیاز به سوخت برای تمرین و مسایقه دارند غذا سوخت لازم برای ورزشکار را تأمین می کند ولی اغلب ورزشکاران از سوختی که در مخازن خود میریزند غافلند. پروتئین، چربی و کربوهیدراتها سوخت بدن(انرژی) شما هستند. همه غذاها ترکیب یکسانی از نظر محتوا ندارند ...

سوالات بسیاری در مورد نقش تغذیه و بخصوص ویتامین ها و گیاهان طبی در سلامت چشم مطرح میشود. واقعیت اینست که علیرغم مصرف متداول این مواد گیاهی وطبیعی، دانش ما بدلیل فقدان تحقیقات علمی لازم، بسیار محدود است. در این مقاله ما به نقش ویتامین ها ومواد گیاهی اشاره میکنیم که نقش آنها بیشتر تجربه شده است. در یک نگاه کلی چشم مانند بقیه قسمت های بدن به مرور زمان دچار تغییرات پیری میشود. هنر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول